Logo Universiteit Utrecht

Educate-it at REBO

Votingtools

Met een votingtool kun je je college of presentatie interactiever maken. Dit kan door vragen te stellen aan studenten of deelnemers die zij direct via hun (eigen) device kunnen beantwoorden. De ontvangen antwoorden worden live weergegeven en, indien wenselijk, voor de hele groep zichtbaar gemaakt.


Shakespeak
– Ervaringen gebruikers

PresentersWall
– Ervaringen gebruikers


Verschillende votingtools

Er worden diverse votingtools aangeboden. De meest gebruikte votingtools binnen de Universiteit zijn Shakespeak en PresentersWall, maar er zijn nog vele andere votingtools. Elke tool heeft zijn voor- en nadelen.

Verschil tussen PresentersWall en Shakespeak:

  • Shakespeak is geïntegreerd in PowerPoint (de vragen worden getoond en bewaard in je presentatie en hebben dezelfde stijl), Presenterswall is webbased (staat los van je presentatie).
  • Bij Shakespeak kun je een open of gesloten vraag stellen, Presenterswall kent meer (8) verschillende vraagtypen.
  • In Presenterswall kun je eenvoudig een slide toevoegen met quizresultaten (top 10 van studenten), bij Shakespeak moet je inloggen in het dashboard om die resultaten te tonen.
  • Resultaten van de stemming kunnen bij Presenterswall alleen gedownload worden naar Excel, bij Shakespeak kun je ook een opgemaakt rapport genereren.

Training volgen over votingtools

Wil je voordat je aan de slag gaat eerst alles weten over votingtools? Volg een van onze gratis trainingen:

Workshop: Interactie met Votingtool